Мета дисципліни: здобути глибокі теоретичні знання та набути практичних навичок з розробки та впровадження прогресивних технологій зберігання плодів та овочів, направлених на підвищення якості продукції.
Внаслідок вивчення дисципліни студент повинен продемонструвати такі результати навчання:
– знати і розуміти основні концепції, теоретичні та практичні проблеми в галузі харчових технологій;
– знати наукові основи технологічних процесів харчових виробництв та закономірності фізико-хімічних, біохімічних і мікробіологічних перетвореньосновних компонентів продовольчої сировини під час технологічного перероблення;
– організовувати, контролювати та управляти технологічними процесамипереробки продовольчої сировини у харчові продукти, у тому числі іззастосуванням технічних засобів автоматизації і систем керування;
– вміти розробляти проекти технічних умов і технологічних інструкцій на харчові продукти;
– вміти проектувати нові та модернізувати діючі підприємства, цехи, виробничі дільниці із застосуванням систем автоматизованого проектування та програмного забезпечення;
– обирати сучасне обладнання для технічного оснащення нових або реконструйованих підприємств (цехів), знати принципи його роботи та правила експлуатації, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів запроектованого асортименту;
– підвищувати ефективність виробництва шляхом впровадження ресурсоощадних та конкурентоспроможних технологій, аналізувати стан і динаміку попиту на харчові продукти;
– мати базові навички проведення теоретичних та/або експериментальних наукових досліджень, що виконуються індивідуально та/або у складі наукової групи;
– підвищувати ефективність роботи шляхом поєднання самостійної та командної роботи;
– вміти укладати ділову документацію державною мовою;
– вміти доносити результати діяльності до професійної аудиторії та широкого загалу з метою донесення ідей, проблем, рішень і власного досвіду у сфері харчових технологій;
– здійснювати ділові комунікації у професійній сфері українською та
іноземною мовами;
– мати навички з організації роботи окремих виробничих підрозділів
підприємства та координування їх діяльності;
– здійснювати технологічні, технічні, економічні розрахунки в рамках
розроблення та виведення харчових продуктів на споживчий ринок, вести облік витрат матеріальних ресурсів;
– виявляти творчу ініціативу з питань ринкової трансформації економіки;
– формувати і відстоювати власну світоглядну та громадську позицію,
діяти соціально відповідально та свідомо;
– зберігати та примножувати досягнення і цінності суспільства, вести здоровий спосіб життя.
- Викладач: Заморська Ірина Леонідівна