Мета дисципліни: здобути глибокі теоретичні знання та набути практичних навичок з розробки та впровадження прогресивних технологій зберігання плодів та овочів, направлених на підвищення якості продукції.

Внаслідок вивчення дисципліни студент повинен продемонструвати такі результати навчання: 

–                   знати і розуміти основні концепції, теоретичні та практичні проблеми в галузі харчових технологій;

–                   знати наукові основи технологічних процесів харчових виробництв та закономірності фізико-хімічних, біохімічних і мікробіологічних перетвореньосновних компонентів продовольчої сировини під час технологічного перероблення;

–                   організовувати, контролювати та управляти технологічними процесамипереробки продовольчої сировини у харчові продукти, у тому числі іззастосуванням технічних засобів автоматизації і систем керування;

–                   вміти розробляти проекти технічних умов і технологічних інструкцій на харчові продукти;

–                   вміти проектувати нові та модернізувати діючі підприємства, цехи, виробничі дільниці із застосуванням систем автоматизованого проектування та програмного забезпечення;

–                   обирати сучасне обладнання для технічного оснащення нових або реконструйованих підприємств (цехів), знати принципи його роботи та правила експлуатації, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів запроектованого асортименту;

–                   підвищувати ефективність виробництва шляхом впровадження ресурсоощадних та конкурентоспроможних технологій, аналізувати стан і динаміку попиту на харчові продукти;

–                   мати базові навички проведення теоретичних та/або експериментальних наукових досліджень, що виконуються індивідуально та/або у складі наукової групи;

–                   підвищувати ефективність роботи шляхом поєднання самостійної та командної роботи;

–                   вміти укладати ділову документацію державною мовою;

–                   вміти доносити результати діяльності до професійної аудиторії та широкого загалу з метою донесення ідей, проблем, рішень і власного досвіду у сфері харчових технологій;

–                   здійснювати ділові комунікації у професійній сфері українською та

іноземною мовами;

–                   мати навички з організації роботи окремих виробничих підрозділів

підприємства та координування їх діяльності;

–                   здійснювати технологічні, технічні, економічні розрахунки в рамках

розроблення та виведення харчових продуктів на споживчий ринок, вести облік витрат матеріальних ресурсів;

–                   виявляти творчу ініціативу з питань ринкової трансформації економіки;

–                   формувати і відстоювати власну світоглядну та громадську позицію,

діяти соціально відповідально та свідомо;

–                   зберігати та примножувати досягнення і цінності суспільства, вести здоровий спосіб життя.