Мета курсу (інтегральна компетентність) – вивчити основи технології сушіння зерна; забезпечити необхідний рівень знань студентів для організації та здійснення раціональної технології сушіння зернових мас. Вивчити зв’язок технології сушіння з особливостями зерна і зернової маси, як об’єкта сушіння та глибоко засвоїти вплив фізичних, хімічних, біологічних і інших факторів на стан зерна; вивчити основні технологічні прийоми та доцільність їх використання в своїй практиці з метою забезпечення ефективного сушіння зерна та збереження його якості; оволодіти знаннями основних тенденцій розвитку технології сушіння зерна та формуванням наукового підходу до розв’язання проблем галузі; організацією технологічних процесів сушіння зернових мас на сучасному рівні.
Цілі курсу (програмні компетентності):
– найпростіші методи сушіння зерна;
– будову (склад) і властивості зернової маси та її компонентів, зокрема, теплоємкість температуропровідність, термовологопровідність; властивості агента сушіння;
– теоретичні основи технологічних процесів сушіння зерна;
– шляхи зниження витрат енергоносіїв
Програмні результати навчання :
– організувати технологічні процеси сушіння зерна в сучасних зерносушарках так, щоб запобігти втрат якості та схожості зерна, або звести їх до мінімуму;
– експериментально оцінювати технологічні властивості зерна та робити висновки про доцільне його використання;
– розробляти та аналізувати технологічні схеми окремих операцій та процесів; застосовувати методи управління технологічними операціями і процесами з метою їх оптимізації.
- Викладач: Єремеєва Олена Анатоліївна
- Викладач: Ткаченко Геннадій Володимирович