Мета курсу (інтегральна компетентність) – вивчити  основи технології сушіння зерна;  забезпечити необхідний рівень знань студентів для організації та здійснення раціональної технології сушіння зернових мас. Вивчити  зв’язок  технології  сушіння з особливостями зерна і зернової маси,  як об’єкта сушіння та глибоко засвоїти  вплив фізичних, хімічних,  біологічних  і інших факторів на стан зерна; вивчити основні технологічні прийоми та доцільність їх використання в своїй практиці з метою забезпечення ефективного сушіння зерна та збереження його якості; оволодіти знаннями основних тенденцій розвитку технології сушіння зерна та формуванням  наукового підходу до розв’язання проблем галузі;  організацією технологічних процесів сушіння зернових мас на сучасному рівні.

Цілі курсу (програмні компетентності):  

найпростіші методи сушіння зерна; 

будову (склад) і властивості зернової маси та її компонентів, зокрема, теплоємкість температуропровідність, термовологопровідність;  властивості агента сушіння; 

теоретичні основи технологічних процесів сушіння зерна; 

шляхи зниження витрат енергоносіїв

   Програмні результати навчання : 

– організувати технологічні процеси сушіння зерна в сучасних зерносушарках так, щоб запобігти втрат якості та схожості зерна, або звести їх до мінімуму; 

–   експериментально оцінювати технологічні властивості зерна та робити висновки про доцільне його використання; 

– розробляти та аналізувати технологічні схеми окремих операцій та процесів; застосовувати методи управління технологічними операціями і процесами з метою їх оптимізації.