Мета курсу (інтегральна компетентність) – здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі виробництва і технологій та у процесі навчання, що передбачає застосування визначених теорій та методів відповідної науки і характеризується певною невизначеністю умов і вимог. Здобути глибокі теоретичні знання та набути практичних навичок з основних питань товарознавства і пакування харчових продуктів галузі, впливу чинників на формування та розширення асортименту продуктів, використання сучасних методів оцінки якості сировини та здійснення контролю якості і безпеки готової продукції на виробництві.
Цілі курсу (програмні компетентності):
- Знання і розуміння предметної області та професійної діяльності;
- Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями;
- Здатність виявляти ініціативу та підприємливість;
- Здатність до пошуку та аналізу інформації з різних джерел;
- Здатність зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство та у розвитку суспільства, техніки і технологій, використовувати різні види та форми рухової активності для забезпечення здорового способу життя;
- Здатність укладати ділову документацію та проводити технологічні та економічні розрахунки;
- Здатність розробляти проекти нормативної документації з використанням чинної законодавчої бази та довідкових матеріалів;
- Здатність застосовувати інформаційні і комунікаційні технології для пошуку та аналізу науково-технічної інформації;
- здатність забезпечувати якість і безпеку продукції на основі відповідних стандартів та у межах систем управління безпечністю харчових продуктів під час їх виробництва і реалізації;
- Здатність проводити дослідження в умовах спеціалізованих лабораторій для вирішення прикладних задач;
- Знання специфіки технологічних процесів виготовлення харчової продукції та розробки стандартів асортименту нових видів сучасної, із врахуванням інноваційних технологій та процесів харчової продукції.
Програмні результати навчання:
- Знати і розуміти основні концепції, теоретичні та практичні проблеми в газулі харчових технологій;
- Знати наукові основи технологічних процесів харчових виробництв та закономірності фізико-хімічних, біохімічних і мікробіологічних перетворень основних компонентів продовольчої сировини під час технологічного перероблення;
- Організовувати, контролювати та управляти технологічними процесами переробки продовольчої сировини у харчові продукти, у тому числі із застосуванням технічних засобів автоматизації і систем керування;
- Вміти укладати ділову документацію державною мовою;
- Вміти доносити результати діяльності до професійної аудиторії та широкого загалу з метою донесення ідей, проблем, рішень і власного досвіду у сфері харчових технологій;
- Здійснювати ділові комунікації у професійній сфері українською та іноземною мовами;
- Мати навички з організації роботи окремих виробничих підрозділів підприємства та координування їх діяльності;
- Здійснювати технологічні, технічні, економічні розрахунки в рамках розроблення та виведення харчових продуктів на споживчий ринок;
- Уміння користуватися необхідною нормативною документацією в процесі розробки і застосування стандартів на продукцію, послуги, здійснювати пошук необхідної інформації в цьому напрямку.
- Викладач: Чернега Андрій Олегович