Мета курсу (інтегральна компетентність) – здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі виробництва і технологій та у процесі навчання, що передбачає застосування визначених теорій та методів відповідної науки і характеризується певною невизначеністю умов і вимог. Здобути глибокі теоретичні знання та набути практичних навичок з основних питань товарознавства і пакування харчових продуктів галузі, впливу чинників на формування та розширення асортименту продуктів, використання сучасних методів оцінки якості сировини  та здійснення контролю якості і безпеки готової продукції на виробництві.

Цілі курсу (програмні компетентності):

  •  Знання і розуміння предметної області та професійної діяльності;
  •  Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями;
  •  Здатність виявляти ініціативу та підприємливість;
  •  Здатність до пошуку та аналізу інформації з різних джерел;
  •  Здатність зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей   розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство та у розвитку суспільства, техніки і технологій, використовувати   різні види та форми рухової активності для забезпечення здорового способу життя;
  •  Здатність укладати ділову документацію та проводити технологічні та економічні розрахунки;
  •  Здатність розробляти проекти нормативної документації з використанням чинної законодавчої бази та довідкових матеріалів;
  •  Здатність застосовувати інформаційні і комунікаційні технології для пошуку та аналізу науково-технічної інформації;
  •  здатність забезпечувати якість і безпеку продукції на основі відповідних стандартів та у межах систем управління безпечністю харчових продуктів під   час  їх виробництва і реалізації;
  •  Здатність проводити дослідження в умовах спеціалізованих лабораторій для вирішення прикладних задач;
  •  Знання специфіки технологічних процесів виготовлення харчової продукції та розробки стандартів асортименту нових видів сучасної, із врахуванням   інноваційних технологій та процесів харчової продукції.

Програмні результати навчання:

  •  Знати і розуміти основні концепції, теоретичні та практичні проблеми в газулі харчових технологій;
  •  Знати наукові основи технологічних процесів харчових виробництв та закономірності фізико-хімічних, біохімічних і мікробіологічних перетворень     основних компонентів продовольчої сировини під час технологічного перероблення;
  •  Організовувати, контролювати та управляти технологічними процесами переробки продовольчої сировини у харчові продукти, у тому числі із   застосуванням технічних засобів автоматизації і систем керування;
  •  Вміти укладати ділову документацію державною мовою;
  •  Вміти доносити результати діяльності до професійної аудиторії та широкого загалу з метою донесення ідей, проблем, рішень і власного досвіду у сфері   харчових технологій;
  •  Здійснювати ділові комунікації у професійній сфері українською та іноземною мовами;
  •  Мати навички з організації роботи окремих виробничих підрозділів підприємства та координування їх діяльності;
  •  Здійснювати технологічні, технічні, економічні розрахунки в рамках розроблення та виведення харчових продуктів на споживчий ринок;
  •  Уміння користуватися необхідною нормативною документацією в процесі розробки і застосування стандартів на продукцію, послуги, здійснювати   пошук  необхідної інформації в цьому напрямку.