Дисципліна магістерської освітньої програми Технології зерна та зернопродуктів та передбачає формування важливих компетентностей і програмних результатів майбутнього професіонала в галузі харчових технологій. У результаті вивчення дисципліни здобувачі набувають глибокі теоретичні знання з інноваційних технологій та видів устаткування підприємств харчової промисловості, набувають практичних навичок застосування інноваційних прийомів під час проектування та оптимізації виробництв харчової промисловості. Дисципліна пов’язана із Оптимізацією техніко-технологічних об’єктів та Сучасними досягненнями харчової науки. Набуті навички та вміння у результаті вивчення дисципліни сприяють поглибленому розумінню здобувачами предметної області спеціальності, можуть бути використані під час виконання кваліфікаційної роботи.

Метою курсу є поглиблене вивчення та розуміння стану переробної галузі України, отримати навички застосовувати інноваційні, ресурсоощадні прийоми та обладнання під час транспортування, зміни фізико-хімічних властивостей та зберігання зерна й продуктів його перероблення.

Завдання дисципліни полягає в узагальнені та доповненні теоретичних знань та практичних навичок пов’язаних із технологічним устаткуванням, інноваційними технологіями та проектами переробних виробництв.