Мета дисципліни – предмет і зміст дисципліни спрямований на вивчення питання безвідходної переробки плодів та овочів в консервній промисловості.
Завдання дисципліни – надати майбутнім фахівцям отримати знання в області безвідходних технологій консервних виробництв, що сприяє ефективному використанню сировини на шляху зберігання, переробки i споживання. Знання безвідходних технологій консервних виробництв необхідні для правильного використання сировини з найменшими втратами. Вивчення даної дисципліни необхідне для глибокого розуміння проблем виробництва, повного і раціонального використання вторинних ресурсів харчових виробництв, удосконалення технологічних процесів переробки сільськогосподарської сировини, майбутнім фахівцям у організаційно-управлінській діяльності: при пошуку шляхів і розробці нових способів рішення нестандартних виробничих задач; для вибору оптимальних рішень обробки, переробки харчової сировини з метою максимального використання вторинних ресурсів переробної галузі і мінімізації втрат та відходів харчових виробництв.
- Викладач: Матенчук Людмила Юріївна