Мета дисциплінипредмет і зміст дисципліни спрямований на вивчення питання безвідходної переробки плодів та овочів в консервній промисловості.

Завдання дисципліни –  надати майбутнім фахівцям отримати знання в області безвідходних технологій консервних виробництв, що сприяє ефективному використанню сировини на шляху зберігання, переробки i споживання. Знання безвідходних технологій консервних виробництв  необхідні для правильного використання сировини з найменшими втратами. Вивчення даної дисципліни необхідне для глибокого розуміння проблем виробництва, повного і раціонального використання вторинних ресурсів харчових виробництв, удосконалення технологічних процесів переробки сільськогосподарської сировини,  майбутнім фахівцям у організаційно-управлінській діяльності: при пошуку шляхів і розробці нових способів рішення нестандартних виробничих задач; для вибору оптимальних  рішень  обробки, переробки харчової сировини з метою максимального використання вторинних ресурсів переробної галузі і мінімізації втрат та відходів харчових виробництв.