Навчальна дисципліна «Фізико-хімічні і біохімічні основи обробки сировини в галузі» є нормативною дисципліною, вивчення яких передбачено освітньо-професійною програмою «Харчові технології» підготовки фахівців першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 Харчові технології галузі знань 18 Виробництво та технології.

Мета вивчення дисципліни – дати цілісне уявлення про сукупність процесів, які забезпечують задані властивості різних харчових продуктів, необхідність використання комплексного підходу при вивченні та удосконаленні технологічних процесів. Ознайомити студентів із закономірностями і процесами, які є спільними для різних харчових виробництв.

Завдання дисципліни формування у студентів наукового підходу до питань взаємозв’язку між базовими та прикладними дисциплінами, уявлення спільності закономірностей побудови різних харчових технологій.

Поглиблення знань та практичних умінь в узагальненні конкретних технологічних процесів, що допоможе майбутньому фахівцеві при рішенні питань оптимізації виробництва.

Набуття знань про загальні принципи безпеки харчових виробництв, про медико-біологічні, санітарно-гігієнічні, технічні та споживчі вимоги до продовольчої сировини і харчових продуктів.

Засвоєння основних методів та процесів технологічної обробки сировини, способів запобігання її негативного впливу на харчову та біологічну цінність продуктів.