Метою дисципліни є:

- одержання аспірантами знань методології і організації наукових досліджень та придбання навичок дослідницької роботи;

-       опанування методики планування і виконання наукових досліджень;

-       опанування методів пошуку, обробки, зберігання і використання наукової інформації, складання програми і схем досліджень;

-       ознайомлення з основами права інтелектуальної власності. 

Завдання вивчення дисципліни – дати глибокі теоретичні знання і практичні навички з питань методології і організації наукових досліджень у галузі харчових технологій та проведення науково-дослідних робіт.

 У результаті вивчення дисципліни аспірант повинен:

Знати: основи наукознавства, порядок організації науково-дослідної роботи, методологію наукових досліджень, наукову організацію дослідного процесу в харчових технологіях, інформаційне забезпечення наукових досліджень, автоматизовані системи обробки інформації, систематизацію результатів наукових досліджень та їх впровадження у виробництво, економічну ефективність від впровадження наукових досліджень.