В умовах сучасного ринку праці стабільним попитом користуються фахівці із широким діапазоном компететностей в тому числі і тими, що виходять за рамки традиційної освітньої програми підготовки здобувачів. Під час підготовки здобувачів за освітньою програмою Агроінженерія доцільним є розширення блоку компетентностей та програмних результатів навичками і вміннями пов’язаними із переробленням сільськогосподарської продукції. Отриманні додаткові компетентності дозволять розширити діапазон професійних можливостей здобувачів, будуть актуальними за умови ведення підприємницької діяльності.

Метою курсу є поглиблене вивчення та розуміння основних принципів переміщення та зміни фізичних властивостей сільськогосподарської сировини під час її перероблення на продукти харчування, розуміння принципів протікання технологічних процесів та роботи устаткування переробних підприємств, мати навички керування ними та модернізації.

Завдання дисципліни полягає у вивченні загальних відомостей про технології перероблення сільськогосподарської сировини; вивчення будови, принципу дії, механізмів регулювання обладнання для первинного оброблення сировини, обладнання для зміни фізико-хімічних властивостей продукції рослинництва та тваринництва.