
Мета курсу (інтегральна компетентність) – Здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми технічного і технологічного характеру, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов у виробничих умовах підприємств харчової промисловості та ресторанного господарства та у процесі навчання, що передбачає застосування теоретичних основ та методів харчових технологій.
Цілі курсу (програмні компетентності):
Загальні
- Знання і розуміння предметної області та професійної діяльності.
 - Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями.
 - Здатність до пошуку та аналізу інформації з різних джерел.
 - Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт.
 - Здатність працювати автономно.
 - Навички здійснення безпечної діяльності.
 
Фахові
- Здатність обирати та експлуатувати технологічне обладнання, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів.
 - Здатність проектувати нові або модернізувати діючі виробництва (виробничі дільниці).
 - Здатність до розв’язання складних спеціалізованих задач та вирішення проблем в галузі харчових технологій на основі розуміння сутності їхнього виникнення.
 - Здатність аналізувати стан галузі, впроваджувати сучасні досягнення науки і техніки в галузі харчових виробництв.
 
Програмні результати навчання
- Знати і розуміти основні концепції, теоретичні та практичні проблеми в галузі харчових технологій.
 - Проводити пошук та обробку науково-технічної інформації з різних джерел та застосовувати її для вирішення конкретних технічних і технологічних завдань.
 - Обирати сучасне обладнання для технічного оснащення нових або реконструйованих підприємств (цехів), знати принципи його роботи та правила експлуатації, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів запроектованого асортименту.
 - Підвищувати ефективність виробництва шляхом впровадження ресурсоощадних та конкурентоспроможних технологій, аналізувати стан і динаміку попиту на харчові продукти.
 - Дотримуватися правил техніки безпеки та проводити технічні та організаційні заходи щодо організації безпечних умов праці під час виробничої діяльності.
 - Вміти розв’язувати складні спеціалізовані задачі та вирішувати проблеми в галузі харчових технологій на основі розуміння сутності їхнього виникнення.
 - Вміти аналізувати стан галузі, впроваджувати сучасні досягнення науки і техніки в галузі харчових виробництв.
 
- Викладач: Новіков Володимир Вікторович