Мета дисципліни: формування у здобувачів системи знань, загальних і професійних компетентностей для вирішення комплексних проблем харчової промисловості, здійснення наукової та науково-педагогічної діяльності.
Завдання дисципліни: набуття здобувачами компетентностей та досягнення програмних результатів навчання для вирішення комплексних проблем харчової промисловості, здійснення наукової та науково-педагогічної діяльності.
У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач повинен знати: досягнення сучасної науки і техніки в сфері харчових технологій; актуальні проблеми харчових технологій та шляхи їхнього вирішення.
Компетентності:
2. Загальні компетентності (ЗК):
3K2. Здатність працювати в міжнародному контексті.
ЗКЗ. Здатність розв’язувати комплексні проблеми у харчових технологіях на основі системного наукового та загального культурного світогляду із дотриманням принципів професійної етики та академічної доброчесності.
3. Фахові компетентності (ЗК):
СК1. Здатність виконувати оригінальні дослідження, досягати наукових результатів, що формують нові знання у сфері харчових технологій та/або дотичних до них міждисциплінарних напрямах.
СК4. Здатність критично аналізувати та оцінювати сучасний стан i тенденції розвитку харчових технологій.
СК5. Здатність виявляти, ставити та розв’язувати задачі дослідницького характеру, оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт у харчовій промисловості.
CK8. Здатність аналізувати актуальні проблеми, сучасні вітчизняні і світові досягнення в сфері харчових технологій, пропонувати нові варіанти вирішення проблем галузі для задоволення потреб суспільства у харчових продуктах.
CK9. Здатність розробляти та впроваджувати інноваційні технології зберігання і переробки продукції рослинництва; нові харчові продукти підвищеної харчової і біологічної цінності на основі рослинної сировини з урахуванням принципів ресурсозбереження, енергоефективності та екологобезпечності з оформленням нормативно-технічної документації; оптимізувати технологічні процеси процесів виробництва із забезпеченням високої якості та безпечності харчових продуктів.
Програмні результати навчання:
РН1. Вільно презентувати та обговорювати з фахівцями i нефахівцями результати досліджень, наукові та прикладні проблеми у сфері харчових технологій державною та іноземною мовами, кваліфіковано відображати результати досліджень у наукових публікаціях із дотриманням принципів професійної етики та академічної доброчесності.
PH3. Використовувати сучасні інструменти та технології пошуку, оброблення та аналізу інформації з проблем харчових технологій, зокрема, статистичні методи аналізу даних великого обсягу та/або складної структури, спеціалізовані бази даних та інформаційні системи.
РН5. Мати передові концептуальні та методологічні знання, демонструвати дослідницькі навички у сфері харчових технологій та на межі предметних галузей, достатні для проведення наукових i прикладних досліджень з метою отримання нових знань та/або здійснення інновацій на рівні сучасних світових досягнень науки i техніки.
РН9. Знати і розуміти актуальні проблеми, сучасні вітчизняні і світові досягнення в сфері харчових технологій, пропонувати нові варіанти вирішення проблем галузі для задоволення потреб суспільства у харчових продуктах.
РН10. Розробляти та впроваджувати інноваційні технології зберігання і переробки продукції рослинництва; нові харчові продукти підвищеної харчової і біологічної цінності на основі рослинної сировини з урахуванням принципів ресурсозбереження, енергоефективності та екологобезпечності з оформленням нормативно-технічної документації; оптимізувати технологічні процеси процесів виробництва із забезпеченням високої якості та безпечності харчових продуктів.
- Викладач: Заморська Ірина Леонідівна