Метою вивчення навчальної дисципліни «Гастрономічний туризм» є
набуття та розвиток професійних компетентностей фахівців з туризму для здійснення ефективної діяльності в сфері туристичного бізнесу .
Основні завдання вивчення дисципліни «Гастрономічний туризм»:
- ознайомитися з базовою термінологією, нормативними документами
«Про туризм», гастрономічний туризм, еногастротуризм, ЮНВТО про
гастротуризм, Всесвітня Асоціація гастрономічного туризму, тощо;
- ознайомитися з етапами розвитку гастрономічного туризму, глобальні
тенденції розвитку гастрономічного туризму;
- засвоїти класифікацію та напрями становлення гастрономічного туризму;
- розкрити об’єкти гастрономічного туризму (національні та регіональні
кухні, локальні харчові системи, гастрономічні інвенти, найвідоміші
кулінарні школи світу);
- засвоїти географію гастрономічного туризму в Світі;
- перспективи розвитку гастрономічного туризму в Україні.
- Викладач: Кожухівська Раїса Борисівна