Метою вивчення навчальної дисципліни «Гастрономічний туризм» є 
набуття та розвиток професійних компетентностей фахівців з туризму для здійснення ефективної діяльності в сфері туристичного бізнесу .
Основні завдання вивчення дисципліни «Гастрономічний туризм»: 
- ознайомитися з базовою термінологією, нормативними документами 
«Про туризм», гастрономічний туризм, еногастротуризм, ЮНВТО про 
гастротуризм, Всесвітня Асоціація гастрономічного туризму, тощо;
- ознайомитися з етапами розвитку гастрономічного туризму, глобальні 
тенденції розвитку гастрономічного туризму;
- засвоїти класифікацію та напрями становлення гастрономічного туризму;
- розкрити об’єкти гастрономічного туризму (національні та регіональні 
кухні, локальні харчові системи, гастрономічні інвенти, найвідоміші 
кулінарні школи світу);
- засвоїти географію гастрономічного туризму в Світі;
- перспективи розвитку гастрономічного туризму в Україні.