Мета курсу – формування у студентів знань і сучасних наукових уявлень про хімічну природу та склад макро- і мікронутрієнтів продовольчої сировини і харчових продуктів, джерела вмісту основних нутрієнтів та перетворень окремих нутрієнтів при виробництві і зберіганні продуктів харчування, що впливає на харчову цінність. Розглянути удосконалення технологічних процесів, показники я кості харчових продуктів та методи їх контролю.

 

Цілі курсу (програмні компетентності):

Загальні

ЗК 7 Здатність працювати в команді

ЗК 8 Здатність працювати автономно

Фахові

ФК 1 Здатність впроваджувати у виробництво технології харчових продуктів на основі розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу.

ФК 4 Здатність забезпечувати якість і безпеку продукції на основі відповідних стандартів та у межах систем управління безпечністю харчових продуктів під час їх виробництва і реалізації.

ФК 5 Здатність розробляти нові та удосконалювати існуючі харчові технології з врахуванням принципів раціонального харчування, ресурсозаощадження та інтенсифікації технологічних процесів.

Програмні результати навчання

ПРН 5 Знати наукові основи технологічних процесів харчових виробництв та закономірності фізико-хімічних, біохімічних і мікробіологічних перетворень основних компонентів продовольчої сировини під час технологічного перероблення.

ПРН 6 Знати і розуміти основні чинники впливу на перебіг процесів синтезу та метаболізму складових компонентів харчових продуктів і роль нутрієнтів у харчуванні людини.

ПРН 18 Мати базові навички проведення теоретичних та/або експериментальних наукових досліджень, що виконуються індивідуально та/або у складі наукової групи.