КОНСТРУКЦІЇ СПОРУД ЗАКРИТОГО ГРУНТУ

ФАКУЛЬТЕТ ПЛОДООВОЧІВНИЦТВА, ЕКОЛОГІЇ ТА ЗАХИСТУ РОСЛИН

 

 

КАФЕДРА ОВОЧІВНИЦТВА

АНОТАЦІЯ ДО КУРСУ

Дисципліна спрямована на підготовку фахівців, які повинні знати сучасні типи культиваційних споруд; вимоги культур до оптимальних умов вирощування на різних етапах онтогенезу і як забезпечити ці умови з допомогою наявних засобів механізації та автоматизації виробництва, умови для їх спорудження, конструкції, характеристики покрівельного матеріалу; системи інженерно-технічного забезпечення теплиць; особливості агротехніки вирощування та розмноження рослин. Вміти підбирати конструкцію та вид тепличної споруди для окремих видів робіт, скомплектувати агрегат, відрегулювати його для найоптимальнішого режиму роботи, зробити розрахунки витрати тепла, води, добрив, робочих розчинів пестицидів і їх концентрації та встановити потрібний режим роботи відповідних систем механізації і автоматизації, визначати потребу в насінні та розміри виробничих площ для вегетативного розмноження в залежності від схеми посадки та майбутнього вирощування, масу субстратів для різних видів та розмірів приміщень.

ЗМІСТ ДИСЦИПЛІНИ

ОСНОВНІ ПРОГРАМНІ РЕЗУЛЬТАТИ НАВЧАННЯ

Модуль 1. Культиваційні споруди

ЗМ 1. Виробничі площі та їх характеристики

Модуль 2. Технічне забезпечення споруд

ЗМ 2. Системи забезпечення культиваційних споруд

Модуль 3. Мікроклімат

ЗМ 3. Субстрати та мікроклімат в культиваційних спорудах.

Знати та розуміти фундаментальні та прикладні аспекти плодівництва, овочівництва та виноградарства як науки і виробничої галузі;

- інтегрувати знання з різних галузей для вирішення теоретичних та /або практичних задач і проблем плодівництва, овочівництва, виноградарства, грибівництва;

- використовувати сучасні методи обробки та інтерпретації інформації під час наукових досліджень та/або інноваційної діяльності;

- демонструвати здатність до організації колективної діяльності, реалізації комплексних наукових і виробничих проектів з врахуванням наявних ресурсів та часових обмежень;

- доносити професійні знання, власні обґрунтування і висновки до фахівців і широкого загалу;

- проведення консультацій з питань інноваційних технологій в плодоовочівництві та виноградарстві.

SOFT SKILLS

Інноваційні методи викладання, що використовуються під час викладання стимулюють активний розвиток лідерських якостей, зокрема здатність застосовувати нові підходи для аналізу та прогнозування складних явищ, критичного осмислення і самостійного вирішення проблем у професійній діяльності; здатність формувати судження за умов недостатньої або обмеженої інформації, ясно і недвозначно доводити знання та власні висновки до фахівців та нефахівців.

ПОЛІТИКА КУРСУ

Основні політики курсу полягають у дотриманні вимог положень:

«Про порядок проведення моніторингу і контролю якості освіти в Уманському національному університеті  садівництва»;

«Про організацію поточного, семестрового контролю та проведення атестації здобувачів освіти із  застосуванням дистанційних технологій в Уманському національному університеті садівництва»;

«Про академічну успішність в Уманському національному університеті садівництва».

Під час проведення контрольних заходів студенти повинні дотримуватися правил академічної доброчесності, які визначено Кодексом академічної доброчесності Уманського НУС. Жодні форми порушення академічної доброчесності не толеруються. У випадку таких подій – реагування відповідно до Кодексу доброчесності Уманського НУС.

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

http://ovochi.udau.edu.ua

https://moodle.udau.edu.ua/course/view.php?id=544