Без названия.jpgБез названия.jpg

Кафедра екології та безпеки життєдіяльності

                                  Факультет плодоовочівництва, екології та захисту рослин

 

Викладач: к.с.г.н., доцент Василенко О.В.

 

Aнотація:

Мета курсу – одержання фундаментальних науково-теоретичних знань, умінь та практичних навичок, спрямованих на засвоєння основних проблем сучасної агроекології.

Інтегральна компетентність – здатність розв’язувати комплексні проблеми в галузі конструктивної географії, взаємодії природи та суспільства, ресурсознавства, вести дослідницько-інноваційну діяльність, спрямовану на творчий розвиток існуючого й створення нового знання у згаданих вище галузях.

Загальні компетентності:

– здатність до критичного аналізу та оцінювання сучасних наукових досягнень при вирішенні дослідницьких і практичних завдань, в тому числі в міждисциплінарних областях;

– креативність, здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу.

Фахові компетентності:

– здатність усвідомлювати й характеризувати місце людини як складової біосфери, що трансформується в ноосферу, перетворюючи природні ландшафти у антропогенні;

– здатність до сприйняття часопросторовості ландшафту зокрема, вміння усвідомлювати, розпізнавати й досліджувати зв’язки між компонентами живої та неживої природи в рамках цього інтегрального утворення ( ландшафту).

Програмні результати навчання:

– аналізувати науково-дослідні проблеми та процеси для подальшого ініціювання та проведення комплексних досліджень в галузі інноваційної діяльності, які приводять до отримання нових знань;

– використовувати на практиці методи природничо-наукових, гуманітарних та фахових дисциплін в різноманітних видах своєї професіональної діяльності з раціонального використання природних ресурсів.

Короткий зміст курсу:

Теоретичні основи агроекології. Екологічні особливості агроекосистем. Проблеми екологізації сільського господарства. Проблеми введення екологічної конверсії сільськогосподарського виробництва. Агроекологічні основи екології людини. Загальнонаукові проблеми агроекології.