Управління якістю і безпечністю продукції ресторанного господарства

Кафедра технологій харчових продуктів

Викладач: д.т.н., доцент Заморська І.Л.

Мета дисципліни:  формування у студентів системи знань необхідних для виробничо-технологічної та дослідницької діяльності щодо організаційних, нормативно-правових питань управління якістю і безпечністю; розроблення та впровадження систем управління якістю і безпечністю; принципів їх ефективного функціонування; методів контролю й оцінювання рівня якості і безпечності; вміння та навичок застосування загальнотеоретичних засад для розв’язання конкретних завдань щодо контролю, забезпечення, підвищення й управління якістю та безпечністю продукції ресторанного господарства.

Завдання дисципліни:  набуття студентами компетентностей та досягнення програмних результатів навчання в сфері управління якістю та безпечністю; ознайомлення з нормативною базою щодо управління якістю та безпечністю; методами контролю якості та безпечності продуктів харчування; організацією та процесами систем управління якістю та безпечністю продукції ресторанного господарства.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: національну та міжнародну нормативно-правову базу щодо управління якістю харчових продуктів, організаційно-методичні принципи забезпечення й управління якістю продукції, контроль якості та організація системи управління якістю продукції ресторанного господарства, законодавчі аспекти запровадження системи НАССР, алгоритм запровадження системи НАССР на підприємствах харчової промисловості.