Метою викладання навчальної дисципліни «Технологічна експертиза  виробництва консервованих продуктів» є набуття студентами знань та навичок в експертному аналізі технологій виробництва, зберігання та реалізації харчової продукції, оцінці відповідності технологічного процесу за показниками якості та безпечності, визначення харчової та біологічної цінності харчових продуктів та їх безпеки для здоров’я людини.

 Основними завданнями вивчення дисципліни «Технологічна експертиза  виробництва консервованих продуктів» є надання навичок забезпечення належного контролю за додержанням важливих параметрів технологічного процесу та санітарно-гігієнічного режиму на харчовому підприємстві за умов зберігання, транспортування та реалізації харчових продуктів, порушення яких може спричинити небажані зміни органолептичних властивостей продуктів, хімічного складу, мікробіологічне та хімічне забруднення їх.