Мета курсу (інтегральна компетентність) - здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі виробництва і технологій та у процесі навчання, що передбачає застосування визначених теорій та методів відповідної науки і характеризується певною невизначеністю умов і вимог. Здобути глибокі теоретичні знання та практичні навички з основних питань технології виробництва цукру.

До переліку цих питань належать: сировина, її зберігання та хімічний склад, основні технологічні процеси виробництва цукру, вимоги до якості готової продукції, сучасні вітчизняні та закордонні технології переробки сировини.

Цілі курсу (програмні компетентності) 

Загальні

ЗК01 Знання і розуміння предметної області та професійної діяльності;

ЗК02 Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями;

ЗК03 Здатність виявляти ініціативу та підприємливість;

ЗК05 Здатність до пошуку та аналізу інформації з різних джерел;

ЗК06 Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт;

ЗК14 Здатність зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство та у розвитку суспільства, техніки і технологій, використовувати різні види та форми рухової активності для забезпечення здорового способу життя.

Фахові

ФК01 Здатність впроваджувати у виробництво технології харчових продуктів на основі розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу.;

ФК02 Здатність управляти технологічними процесами з використанням технічного, інформаційного та програмного забезпечення;

ФК03 Здатність організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів та харчових продуктів із застосуванням сучасних методів;

ФК04 Здатність забезпечувати якість і безпеку продукції на основі відповідних стандартів та у межах систем управління безпечністю харчових продуктів під час їх виробництва і реалізації;

ФК05 Здатність розробляти нові та удосконалювати існуючі харчові технології з врахуванням принципів раціонального харчування, ресурсозаощадження та інтенсифікації технологічних процесів;

ФК06 Здатність укладати ділову документацію та проводити технологічні та економічні розрахунки;

ФК07 Здатність обирати та експлуатувати технологічне обладнання, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів.;

ФК08 Здатність проводити дослідження в умовах спеціалізованих лабораторій для вирішення прикладних задач;

ФК09 Здатність проектувати нові або модернізувати діючі виробництва (виробничі дільниці);

ФК10 Здатність розробляти проекти нормативної документації з використанням чинної законодавчої бази та довідкових матеріалів;

ФК12 Здатність формувати комунікаційну стратегію в галузі харчових технологій, вести професійну дискусію;

ФК14 Здатність до розв’язання складних спеціалізованих задач та вирішення проблем в галузі харчових технологій на основі розуміння сутності їхнього виникнення;

ФК15 Здатність аналізувати стан галузі, впроваджувати сучасні досягнення науки і техніки в галузі харчових виробництв.

Програмні результати навчання:

ПРН01 Знати і розуміти основні концепції, теоретичні та практичні проблеми в галузі харчових технологій;

ПРН02 Виявляти творчу ініціативу та підвищувати свій професійний рівень шляхом продовження освіти та самоосвіти;

ПРН03 Уміти застосовувати інформаційні та комунікаційні технології для інформаційного забезпечення професійної діяльності та проведення досліджень прикладного характеру;

ПРН04 Проводити пошук та обробку науково-технічної інформації з різних джерел та застосовувати її для вирішення конкретних технічних і технологічних завдань;

ПРН05 Знати наукові основи технологічних процесів харчових виробництв та закономірності фізико-хімічних, біохімічних і мікробіологічних перетворень основних компонентів продовольчої сировини під час технологічного перероблення;

ПРН06 Знати і розуміти основні чинники впливу на перебіг процесів синтезу та метаболізму складових компонентів харчових продуктів і роль нутрієнтів у харчуванні людини;

ПРН07 Організовувати, контролювати та управляти технологічними процесами переробки продовольчої сировини у харчові продукти, у тому числі із застосуванням технічних засобів автоматизації і систем керування;

ПРН08 Вміти розробляти або удосконалювати технології харчових продуктів підвищеної харчової цінності з врахуванням світових тенденцій розвитку галузі;

ПРН09 Вміти розробляти проекти технічних умов і технологічних інструкцій на харчові продукти;

ПРН12 Вміти проектувати нові та модернізувати діючі підприємства, цехи, виробничі дільниці із застосуванням систем автоматизованого проектування та програмного забезпечення;

ПРН13 Обирати сучасне обладнання для технічного оснащення нових або реконструйованих підприємств (цехів), знати принципи його роботи та правила експлуатації, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів запроектованого асортименту;

ПРН14 Підвищувати ефективність виробництва шляхом впровадження ресурсоощадних та конкурентоспроможних технологій, аналізувати стан і динаміку попиту на харчові продукти;

ПРН17 Організовувати процес утилізації відходів та забезпечувати екологічну чистоту виробництва;

ПРН18 Мати базові навички проведення теоретичних та/або експериментальних наукових досліджень, що виконуються індивідуально та/або у складі наукової групи;

ПРН19 Підвищувати ефективність роботи шляхом поєднання самостійної та командної роботи;

ПРН20 Вміти укладати ділову документацію державною мовою;

ПРН21 Вміти доносити результати діяльності до професійної аудиторії та широкого загалу з метою донесення ідей, проблем, рішень і власного досвіду у сфері харчових технологій;

ПРН22 Здійснювати ділові комунікації у професійній сфері українською та іноземною мовами;

ПРН23. Мати навички з організації роботи окремих виробничих підрозділів підприємства та координування їх діяльності;

ПРН24. Здійснювати технологічні, технічні, економічні розрахунки в рамках розроблення та виведення харчових продуктів на споживчий ринок, вести облік витрат матеріальних ресурсів;

ПРН25 Виявляти творчу ініціативу з питань ринкової трансформації економіки;

ПРН28 Вміти розв’язувати складні спеціалізовані задачі та вирішувати проблеми в галузі харчових технологій на основі розуміння сутності їхнього виникнення;

ПРН29 Вміти аналізувати стан галузі, впроваджувати сучасні досягнення науки і техніки в галузі харчових виробництв.