Мета курсу – здобути глибокі теоретичні знання та набути практичних навичок з оцінювання якості та безпеки продукції галузі; забезпечити необхідний рівень знань студентів для роботи в лабораторіях галузі; контролю проходження технологічних процесів виробництв; хімічних і фізичних змін, які проходять у продукції на всіх стадіях технологічного процесу.

    Завдання дисципліни полягає в формуванню важливих навичок майбутнього технолога з глибокими теоретичними та практичними знаннями в галузі харчових технологій, володінням методами та методиками контролю якості і безпечності харчових продуктів, технологіями виробництва, з набутими професійними знаннями для реалізації харчової продукції, з використанням сучасних лабораторних приладів і засобів.

      Місце дисципліни у структурно-логічній схемі підготовки фахівця

   Дисципліна "Контроль якості та безпеки продукції галузі" є фаховою  нормативною дисципліною ОП Харчові технології, яка вивчається студентами денної форми навчання на 2 та 4 курсах відповідно, а також, студентами заочної форми навчання на 3 і 5 курсах відповідно. Дисципліна присвячена формуванню важливих навичок майбутнього технолога, з глибокими теоретичними та практичними знаннями в галузі, володінням методами та методиками контролю якості і безпечності харчових продуктів, технологіями виробництва, з набутими професійними знаннями для реалізації харчової продукції, з використанням сучасних лабораторних приладів і засобів.

    Вивчення дисципліни «Контроль якості та безпеки продукції галузі» забезпечують знання, набуті раніше під час вивчення дисциплін усіх 10 харчових технологій, а також: «Вступ до фаху», «Фізико-хімічні та біохімічні основи обробки сировини в галузі», «Біохімія», «Неорганічна хімія», «Органічна хімія», «Фізика» тощо. Дисципліна є важливим складником єдиного процесу вивчення всіх навчальних дисциплін курсу, що пов’язані з технологіями галузі, а саме: "Технологія елеваторної промисловості", "Технологія борошномельного виробництва", "Технологія круп'яного виробництва", "Технологія комбікормів", "Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів", ″Холодильна техніка та технологія″. Оцінку сировини і готового продукту перерахованих галузевих виробництв здобувачі вивчають на дисципліні «Контроль якості та безпеки продукції галузі».